3x handige tools om geld te besparen

geld besparen

De hele maand door zijn we met geld bezig. Niet geheel onterecht, want met geld betaal je de huur, je verzekeringen en je boodschappen. Het is dus hartstikke belangrijk om inzicht te hebben in je geldzaken! Om wat centen te kunnen besparen (als appeltje voor de dorst, of omdat je spaart voor iets groots) heb ik 3 handige tips en tricks op een rij gezet die je met gemak op jouw leven kunt toepassen.

1. Plan een automatische overschrijving in naar je spaarrekening

Je wilt heel graag sparen en stelt jezelf altijd voor dat je het bedrag dat je over hebt aan het einde van de maand opzij zet. Alleen is er nooit een bedrag aan het einde van de maand. Hoe kan dat nou? Het kan zijn dat jij leeft naar je betaalrekening. Hoe veel geld erop staat, zoveel geef je ook uit. Plan daarom een automatische overschrijving in die elke maand, wanneer je salaris net is gestort, een bedrag op je spaarrekening zet. Extra tip: stel een doel voor jezelf en werk daar naartoe. Zoals 1200 euro in een jaar, spaar dan 100 euro per maand en groei je automatisch naar je doel.

2. Kijk vooruit

Om een goed inzicht te krijgen van je vaste lasten per maand, kun je de Kijk Vooruit functie in de ING Mobiel Bankieren app gebruiken. Hierin zie je automatische afschrijvingen (zoals je hypotheek en je telefoonrekening), jouw ingeplande overschrijvingen en voorspelde afschriften voor de komende 35 dagen. Zo weet je precies hoe veel geld je overhoudt voor andere zaken als boodschappen, avondjes uit en sparen! Dat voorkomt een hele hoop ellende. (Remember die keer dat je snel geld van je spaarrekening moest halen omdat je pinpas was geweigerd bij de supermarkt, toen ‘opeens’ je zorgverzekering was afgeschreven? Dat is dus verleden tijd!)

3. Bespaar op je huidige lasten

Naast vooruit kijken is het ook handig om terug te kijken. Ga van afgelopen maanden na wat jouw vaste lasten zijn waar je niet op kunt besparen, en bereken hoeveel geld je overhoudt voor andere dingen. Waren al die kosten echt nodig? Ga de challenge met jezelf aan om geld te besparen! Bestel je elke maand een flink bedrag aan eten van die lekkere toko om de hoek? Probeer dan toch eens één van die x aantal avondjes over te slaan door lekker en gezond thuis te koken.

Met deze 3 handige tips kun je op een gezonde manier met je geld omgaan en inzicht krijgen in jouw vaste lasten (en dus ook waar er ruimte is om geld te besparen!). Ik ben zelf enorm te spreken over de functies van de ING Mobiel Bankieren app. De Kijk Vooruit app heeft me al meerdere malen geholpen om inzicht te krijgen in mijn kosten die maand. Ook heb ik een bedrag voor mijn spaarrekening staan die elke dag automatisch wordt overgeschreven – zonder dat ik ernaar om hoef te kijken.

Ik ben heel benieuwd wat jij doet om inzicht te krijgen in je geldzaken en te besparen? Deel je tips in de comments!

Disclaimer: Deze blogpost is gesponsord en gemaakt in samenwerking met ING. 

9 Comments

 1. Hoi. Dit lijkt me (alweer)een gesponsorde post waarbij je verzuimt dit te vermelden. Waarom? Je weet dat dit niet alleen verplicht, maar ook wel zo fatsoenlijk is.

  1. Hi Mirjam,

   Mijn gesponsorde posts zijn gemerkt met het label “gesponsord”. Door jouw opmerking heb ik een zin toegevoegd aan alle 3 mijn gesponsorde posts op mijn kanaal. Want dat is voor jou niet duidelijk, dus dat zal voor meer mensen gelden. Leuk dat je mijn artikelen leest. Ik hoop dat je er wat aan hebt! Bedankt voor de feedback.
   Gr, Aranka

 2. Nou aranka, echt fijn dat Mn opmerking niet weg gemodereerd heb. Had ik beetje verwacht. Fijn dat je t erbij vermeld. dank je wel (voor de duidelijkheid ben geen ‘sponsor’ hater, maar een ‘zou t wel of niet gesponsord zijn hater’ ;€ )

 3. Bedankt voor het leuke artikel met fijne tips Aranka! Dat geldt ook voor je professionele reactie op commentaar.

  Gesponsord of niet het gaat erom of de informatie relevant is die je overbrengt 👍🏼

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *