8 Instagram geheimen voor je personal brand

instagram groeien

Instagram is mijn favoriete social kanaal. Het is mooi, snel en Instagram voor mij een belangrijke zakelijke tool. Mijn persoonlijke Instagram account heb ik veel minder aandacht aan besteed. Terwijl deze net zo belangrijk is als mijn zakelijke accounts, vooral nu ik deze website de wereld in heb geholpen. Maar hoe je een persoonlijk account groeit, verschilt wel van een business Instagram account. Wil jij weten hoe je je persoonlijke en zakelijke account groeit, de juiste volgers aantrekt en meer klanten uit Instagram haalt? Volg dan mijn #INSTAPRENEUR cursus!

Groei je persoonlijke Instagram account!

Ik heb mijn account in 8 maanden tijd in volgers verdubbeld en vooral mijn engagement is gegroeid. Laatst heb ik wat tips gegeven over hoe ik dit heb gedaan en vorige week kreeg ik een super leuke mail; de tips die ik had gegeven werkte! Hoog tijd dat ik ze met jullie deel dus: mijn 8 Instagram geheimen om je persoonlijke brand te groeien.

  1. Instagram brand thema

   Waar wil jij over posten op jouw Instagram? Om te voorkomen dat jouw account te breed wordt kun je jezelf wat houvast geven door een thema te maken. Zie jezelf als een merk en bedenk welke thema’s er bij jou als merk passen. Dit zijn mijn thema’s:

  2. Wees persoonlijk en eerlijk

   Instagram kun je ook zien als een mini blog. Soms heb je iets te vertellen en is een blogpost niet nodig. Zoals een update over hoe je week is geweest, waar je trots op bent en wat er beter kan. Het is een kanaal waar je gemakkelijk een alinea kwijt kunt als je echt iets te melden hebt. Zoals deze foto waarbij ik deelde dat ik niet de beste “Fit Girl” was geweest en mij daar op dat moment bij neergelegd had.

  3. Engage met je volgers

   De leukste posts vind ik die waar ik veel reacties op krijg. Het is mega spannend om zo’n foto te posten want het kan nog wel eens zo zijn dat er in het begin weinig reactie komt. Dit is iets wat moet groeien, en zeker als je nog niet veel het gesprek bent aangegaan, zullen je volgers even moeten wennen. Voorbeelden van posts waar je veel reactie op krijgt:
   – Tips vragen voor een vakantie land
   – Je doelen voor de week/maand/jaar delen en vragen of jouw volgers doelen hebben
   – Boektips delen en vragen
   – Q&A houden op Instagram: laat je volgers vragen stellen die jij verwerkt in een video/blogpost

  4. Host een giveaway

   Een giveaway kan veel doen voor je volger aantallen maar het is vooral leuk om iets weg te kunnen geven aan je huidige volgers met als doel ze te bedanken. Ik heb zelf twee webshops dus ik kan aardig wat weggeven, maar jij kan ook zonder dat het je iets kost een giveaway doen. Je kunt bijvoorbeeld een product maken zoals een e-book en deze weggeven. Of samen met een leuk merk een giveaway organiseren. Ik vind het altijd erg leuk om mensen te laten raden. Zoals deze post waarbij ik mijn volgers vroeg wat het lengte verschil is tussen Francisco Elson (basketballer) en mijzelf (very very tiny).

  5. Continuïteit van je foto’s

   Als ik in het proces zit om iemand te volgen, kom ik vaak op dat account vanaf een foto die me aanspreekt. Dan bekijk ik het account en check ik vooral de laatste 9 foto’s. Het is dus belangrijk dat de kwaliteit van deze laatste foto’s goed zijn. Zorg dus dat je foto’s van goede kwaliteit (bekijk in dit artikel welke camera ik gebruik) en kies één filter. Ik gebruik altijd VSCO en de filter die ik op al mijn foto’s als laatste toepas is HB1 Hypebeast. Zo lijken alle foto’s op elkaar en vormen ze een geheel.

  6. Introtekst on point

   Wie je bent en wat je doet maar vooral waarom mensen jou moeten volgen is het eerste wat duidelijk moet zijn als iemand jouw Instagram account bekijkt. Ik deel op deze website tips die komen uit mijn ervaringen als ondernemer. Wat mij bijzonder maakt is dat ik 2 bedrijven ben gestart in 1 jaar tijd. Bedenk wat jou bijzonder maakt en dus de reden dat iemand jou moet volgen. Probeer hierbij niet op te schrijven wat je denkt dat mensen willen horen. Een omschrijving die niet klopt, daar prikken mensen doorheen. Wat jou uniek maakt, is zo iets persoonlijks, dat kun je niet van een website afhalen.

    

  7. Maak online vrienden!

   Wie volg jij allemaal op Instagram? En weten deze mensen van jouw bestaan of ben je een stille liker? Comment op foto’s van mensen die je echt leuk vind. Stel ze een vraag en vertel waarom jij het leuk vind om deze mensen te volgen. Instagram gaat zo veel verder dan alleen zenden. Zelf actief zijn en reageren op anderen zal ervoor zorgen dat jouw account meer gezien wordt. Let wel op, reageren om het reageren is irritant en gaat tegen de ongeschreven regels van Instagram in. Gebruikt het niet als trucje en blijf echt, anders ben je net een robot.

  8. (hash)Taggen

   Hashtags kun je op afstuderen. Ze zijn vooral handig voor het vinden van foto’s. Zorg dus dat je de juiste hashtags gebruikt zodat mensen die een foto zoeken bij jou terechtkomen. Ook het taggen van een locatie is een goede manier om aan de SEO van jouw Instagram te werken. Bijvoorbeeld een restaurant, stad of event waar je aanwezig bent. Wat ik het meest tijd rovend vind is het vinden van al die tags. Dus ik heb in mijn notities van mijn telefoon een lijst van hashtags voor mijn verschillende pijlers. Zo’n lijstje maak je zo met behulp van de website tagsforlikes.com daar vind je de meest populaire hashtags per onderwerp.

Ik hoop dat deze tips jou ook kunnen helpen! Wil je meer tips hoe je jouw Instagram kan inzetten? In mijn nieuwe #Instapreneur cursus leer ik je hoe je van jouw personal brand een moneymaking machine kan maken. Meer weten? Klik hier.

Hoe heb jij je Instagram account laten groeien? En vind jij echte volgers en engagement ook zo belangrijk? Laat het mij weten in de comments!

20 Comments

 1. Fijne tips Aranka! Ik volg je Instagram account met veel plezier. Continuïteit vind ik bij anderen altijd goed zichtbaar, maar dat blijf ik zelf toch lastig vinden. Bij de ene foto past filter X mooi en bij de ander filter Y weer. Blijft lastig Dank voor de tips!

  1. Super leuk om te horen Lauriëtte! Dat is ook een van de lastigste omdat je soms ook een foto wilt posten die misschien niet zo perfect is maar wel een mooie herinnering is. Dan kies ik gewoon om de foto te posten want uiteindelijk is echte en persoonlijke content goed voor je engagement. Maar als je bijvoorbeeld een design account hebt dan kan design weer belangrijker zijn. Er is geen goed of fout! Liefs, Aranka

 2. De tips die je deelt zijn voor mij van veel meerwaarde en zorgen ervoor dat ik steeds meer begrijp van de social media of over het opstarten van een bedrijf. Bedankt hiervoor! Ik geniet met veel plezier van alle gave foto’s, filmpjes en leerzame blogs van je! Ik ga zeker aan de slag met de tips en mijn eigen middenweg hierin vinden!

  1. Tof om te horen Lara! Ik deel vooral mijn eigen ervaring en daar kan iedereen zijn eigen learning uithalen. Mocht je nog vragen hebben let me know dan zet ik het bij mijn blog onderwerpen lijstje. Liefs, Aranka

 3. Hi Aranka, ik ben enorm fan van je blogs! Te lief dat je je businessecrets deelt en daarmee jonge startende ondernemers helpt om zowel online en in real life succesvoller te worden 🙂 Er zitten voor mij als startup-ondernemer al zo veel goede en leerzame tips tussen! Onwijs bedankt daarvoor 🙂

  Blij dat ik op je site terecht ben gekomen!

  X Wietske

 4. Hi Aranka,

  Ook ik volg je al een tijdje via Instagram en die tip betreft de filter THNX daarvoor. Ik zie vaak andere instagram accounts die prachtige foto’s hebben en alles mooi in een lijn. Omdat we niet allemaal een fotograaf mee op stap nemen liep ik daar ook een beetje tegenaan. VSCO heb ik dus nu geïnstalleerd en ik ga er mee aan de slag;-)

  1. Hi Priscilla,

   You’re welcome! Ik zal snel ook wat Instagram story tips posten. Ik heb ook echt geen fotograaf, behalve mijn vriend maar hij weigert meer dan 5 foto’s van me t maken ;). Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *