Tips & Tools

Deze technische tools gebruik ik voor mijn business

Als ik ergens blij van wordt dan zijn het wel technische systemen en tools voor mijn business. Ik ben in het juiste tijdperk geboren, hands up als je ook blij bent met de digital age. Als je net start met je onderneming is het extra belangrijk dat je jouw online tools en systemen zorgvuldig kiest. Ze zijn bedoeld om jou vrij te spelen, je klant gemakkelijker te bereiken en zo meer om te kunnen zetten in minder tijd. Met 5 jaar aan ervaring met alle soorten technische systemen deel ik die van mij met jou!

Hosting bij Argeweb

Iedere ondernemer heeft een website nodig, al is het alleen maar om leads te verzamelen. Hosting partijen zijn er genoeg en ze lijken allemaal hetzelfde. Na 5 jaar ben ik er achter wat echt heel belangrijk is: klantenservice. Ik zit al een tijdje bij Argeweb na uit pure frustratie bij de bekende concurrenten weg gegaan te zijn. Ik sta er om bekend om net voor een belangrijke lancering mijn website te slopen 😅. Dan bel ik de boys bij Argeweb en weet ik dat ik snel geholpen ben! 

Heb je nog geen domeinnaam, claim deze dan meteen hier!

Website maken met WordPress

Mijn websites zijn gemaakt in WordPress. Daarin heb ik alles bij elkaar staan; mijn blogs, mijn website pagina’s en mijn webshop. Zo kan ik in één systeem alles bijhouden en aanpassen. Super fijn!

Website customizen met Elementor

WordPress is een systeem waarbij je zelf een ‘thema’ kiest welke ervoor zorgt dat je website er mooi uitziet. Dit thema kun je kopen op websites zoals creative market. Maar wil je een website op maat en zonder iemand in te huren, dan is Elementor iets voor jou. Ik heb mijn website ook met Elementor gemaakt en ben heel blij dat ik zelf mijn sales pages kan customizen. Elementor kun je hier gratis downloaden.

Emails versturen met Mailblue

Mailblue is een tool waarmee je e-mails kunt versturen, automatiseren en nog veel meer. Dit e-mail systeem helpt je als ondernemer je sales funnel vorm te geven en dat hebben we nodig!

Instagram planning tool Preppr

Dit is mijn tool voor het plannen van mijn Instagram. Ik bereid hier de posts voor, zet de teksten en de hashtags klaar. Je kunt hierin ook een library maken met foto’s die je nog wilt gebruiken en een feed preview zien. Het allerfijnste vind ik dat Preppr automatisch post. Dan hoef ik hier niet meer zelf aan te denken.

Ik mag een kortingscode met jullie delen van 30% korting (je krijgt eerst 10 dagen een gratis trial). Volg deze stappen om de korting te krijgen:

 1. Maak een account aan op Preppr.com
 2. Nu krijg je 10 dagen gratis een trial
 3. Kies een plan via preppr.com/app/upgrade
 4. Vul de couponcode is: PRETTY30OFF
 5. Na de 10 dagen gaat dit plan in

E-mail en back-uppen met Gsuite

Ik gebruik Gsuite voor heel veel dingen. Zo heb ik mijn mail hierin, mijn agenda, maar bewaren we ook alle (gezamenlijke) documenten in de Google Drive. Zo kan iedereen vanaf elke locatie overal bij en zijn we niet “laptop gebonden”. Tip: in Google Drive heb ik ook systemen staan met uitleg per taak. Daarmee kunnen we elkaars werk overnemen wanneer nodig en werken we veel efficiënter. 

Ik mag jou blij maken met 20% korting op Gsuite! 
Voor het basic account gebruik je de code: T3AK7DP4UT3XXL4
Voor het business account gebruik je de code: X3PKRJQETKDDKKL

Structureren van je taken met Trello

Ik ben echt fan van Trello. Een tijd geleden zijn wij met het team gestart met Scrummen. Aangezien we niet altijd op kantoor zijn, is Trello ons digitale Scrumbord. We houden hierin bij wat er voor een bepaalde actie gedaan moet worden en wie wat doet. Zo kunnen we zien hoe ver iedereen is en waar we mee bezig zijn.

Betalingen voor je webshop met Mollie

Alle betalingen van bestellingen komen binnen in Mollie. Ik vind dit een heel fijn en simpel systeem en kan in één oogopslag zien wat er binnenkomt. Hierin kun je ook heel fijn je orders terugzien en en zelfs betaalverzoeken maken. 

Boekhouden doe je zelf met Moneybird

Voor mijn boekhouding maak ik gebruik van Moneybird. Dit is een heel overzichtelijk systeem waarin je goed kunt zien hoeveel omzet je hebt gemaakt, wat je winst is en hoeveel je moet afdragen. Ik heb hierin alles gelinkt staan, mijn zakelijke rekening, Mollie, mijn creditcard en PayPal. Dit vind ik het fijnst aan Moneybird:

 • Je ziet realtime hoeveel je hebt omgezet, je kosten, je btw, debiteuren en crediteuren.
 • Geen tas vol bonnen meer. Je kan meteen een foto maken van de bon met de Moneybird app.
 • Je factuur direct naar Moneybird sturen via een speciaal e-mail adres.
 • Automatisch je bank transacties inladen.
 • Koppeling met belangrijke andere tools zoals Mollie en Webinargeek
 • Gratis helpdesk voor je vragen (snel een reactie!)


En met deze link kun je Moneybird 120 dagen gratis proberen.

Learndash

Als ik ergens een groot onderzoek naar gedaan heb is het naar leeromgevingen. Mijn voorkeur is uitgegaan naar Learndash omdat dit perfect werkt in combinatie met Elementor en WordPress. Hierdoor past de leeromgeving perfect bij jouw website.