Bespaar tijd en word al luisterend slimmer

bespaar tijd

Ik lees eigenlijk nooit, behalve als ik er iets aan heb. Mijn kast thuis bevat dus voornamelijk een hoop businessboeken, want dit is informatie die ik als ondernemer kan gebruiken! Maar ja, ik heb echt niet altijd tijd om te lezen, en zo’n dikke pil in je tas weegt ook nogal (naast mijn Macbook en andere essentiële items die ik sowieso al de hele dag meesjouw).

Een goede oplossing voor dit probleem (wat velen van jullie vast herkennen!) is de app Storytel. Met ruim 20.000 audioboeken in het assortiment kun je op elk moment van de dag naar je favoriete bundels luisteren. Gewoon op je telefoon.

Ik lees niet zo heel snel, dus voor mij zijn deze luisterboeken ideaal. Binnen een uur had ik ‘een boek uit’, waar ik normaal gesproken echt veel langer over zou doen. Toen ik laatst naar Londen vloog voor de lancering van Jogha op de webshop Fashercise, heb ik mijn tijd nuttig besteed en offline naar een boek zitten luisteren. Maar ook in de auto – wat ik normaal echt zonde van mijn tijd vind, want ik kan niks nuttigs uitvoeren terwijl ik rijd – kun je makkelijk zo’n luisterbundel aanzetten!

Ideaal vind ik de slaaptimer (hoe lang wil je naar een boek luisteren voordat hij automatisch stopt en het bedtijd is?), de beoordelingen en de boekenplank. Die laatste is een soort wishlist binnen je app, waar je alle covers alvast verzamelt zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden. Voor iemands wiens hoofd al over loopt van to-do lijstjes is dit een handig steuntje in de rug.

Om je op weg te helpen welke businessboeken jij via de app zou moeten beluisteren, deel ik mijn boekenplank met je! In willekeurige volgorde:

 • Brian Tracy – Get Smart
 • Charles Chamberlain – The Power of Habit
 • Brian Tracy – The 21 Success Secrets of Self-Made Millionaires
 • Janet Lowe – Google Speaks
 • Arianna Huffington – Thrive
 • Simon Sinek – Start With Why

Wil jij nou ook deze app en het luisteren naar audioboeken uitproberen? Dat kan! Ik heb speciaal voor jullie geregeld dat je 30 dagen (in plaats van 14!) Storytel gratis kunt proberen. Zelf de luisterboeken proberen doe je door je in te schrijven via storytel.nl/arankaworld. En onder de (proef)abonnees worden 3 giftcards ter waarde van 3 maanden luisteren verloot!

Disclaimer: Deze blogpost is gesponsord en gemaakt in samenwerking met Storytel. Ook staat er een affiliate link in het artikel.

3 Comments

 1. Ik heb hetzelfde “probleem”. Ik lees ook alleen als er iets nuttigs uit te halen valt voor mijn eigen situatie 🙂 Maar ik ben ook sceptisch over het luisteren van boeken. Zo denk ik dat dat alleen echt goed zou kunnen als je echt niks aan het doen bent. In een vliegtuig dus inderdaad. Zodra je iets anders ook aan het doen gaat lijkt mij dat 1 van de 2 dingen niet genoeg aandacht krijgt en dus niet goed wordt gedaan. En ik denk toch echt dat je er je volle aandacht aan moet geven om de juiste punten er uit te halen 🙂 haha. Zo had iemand die ik ken de hele dag zo’n app aan staan en alle documenten die hij kreeg werden voorgelezen terwijl hij andere dingen doet. Lijkt mij niet echt de beste manier, maarja dat is misschien meer de manier waarop bij mij de aandacht word verdeeld haha ?

  1. Hi Marcel,

   Ik heb ook geprobeerd om het aan te zetten terwijl ik wat anders aan het doen was. Dat werkt dus echt niet! Maar tijdens autorijden bel ik graag (handsfree) of heb ik een luisterboek aan staan. Zo haal ik toch veel uit de reis want zeker in de file staan is erg saai en voelt als tijd die ik “verlies”.

   Gr,
   Aranka

 2. Oh dit kende ik nog niet, maar wat handig! Ik houd best wel van lezen, maar mis de laatste tijd meer informatieve boeken. Met jouw lijstje kan ik wel even vooruit. Enne, jouw blogs lezen is net zo leuk als een boek lezen, vind het heel inspirerend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *