Deze technische tools gebruik ik voor mijn business

Als ik ergens blij van wordt dan zijn het wel technische systemen en tools voor mijn business. Ik ben in het juiste tijdperk geboren, hands up als je ook blij bent met de digital age 🙋🏻‍♀️. Als je net start met je onderneming is het extra belangrijk dat je jouw online tools en systemen zorgvuldig kiest. Ze zijn bedoeld om jou vrij te spelen, je klant gemakkelijker te bereiken en zo meer om te kunnen zetten in minder tijd. Met 5 jaar aan ervaring met alle soorten technische systemen deel ik die van mij met jou!

Hosting bij Argeweb

Iedere ondernemer heeft een website nodig, al is het alleen maar om leads te verzamelen. Hosting partijen zijn er genoeg en ze lijken allemaal hetzelfde. Na 5 jaar ben ik er achter wat echt heel belangrijk is: klantenservice. Ik zit al een tijdje bij Argeweb na uit pure frustratie bij de bekende concurrenten weg gegaan te zijn. Ik sta er om bekend om net voor een belangrijke lancering mijn website te slopen 😅. Dan bel ik de boys bij Argeweb en weet ik dat ik snel geholpen ben! 

Heb je nog geen domeinnaam, claim deze dan meteen hier!

Website maken met WordPress 

Mijn websites zijn gemaakt in WordPress. Daarin heb ik alles bij elkaar staan; mijn blogs, mijn website pagina’s en mijn webshop. Zo kan ik in één systeem alles bijhouden en aanpassen. Super fijn!

 

Website customizen Elementor

WordPress is een systeem waarbij je zelf een ‘thema’ kiest welke ervoor zorgt dat je website er mooi uitziet. Dit thema kun je kopen op websites zoals creative market. Maar wil je een website op maat en zonder iemand in te huren, dan is Elementor iets voor jou. Ik heb mijn website ook met Elementor gemaakt en ben heel blij dat ik zelf mijn sales pages kan customizen. Elementor kun je hier gratis downloaden.

E-mails versturen met MailChimp

MailChimp is een marketing platform wat ik gebruik voor mijn nieuwsbrieven. Het is een redelijk simpel en gebruiksvriendelijk systeem. Ik maak hiermee ook altijd mijn opt-in forms en plan er welcome sequences of challenges in. Zo hoef ik een mail maar één keer te maken die dan automatisch verstuurd wordt wanneer iemand zich inschrijft. Tip: is je website nog niet live? Zorg dan dat je tijdelijk een coming soon page koppelt aan MailChimp, dan kun je alvast leads verzamelen.

Instagram planning tool Preppr

Dit is mijn tool voor het plannen van mijn Instagram. Ik bereid hier de posts voor, zet de teksten en de hashtags klaar. Je kunt hierin ook een library maken met foto’s die je nog wilt gebruiken en een feed preview zien. Het allerfijnste vind ik dat Preppr automatisch post. Dan hoef ik hier niet meer zelf aan te denken.

Ik mag een kortingscode met jullie delen van 25% korting (je krijgt eerst 10 dagen een gratis trial). Volg deze stappen om de korting te krijgen:

 1. Maak een account aan op Preppr.com
 2. Nu krijg je 10 dagen gratis een trial
 3. Kies een plan via preppr.com/app/upgrade
 4. Vul de couponcode is: PRETTY_25OFF
 5. Na de 10 dagen gaat dit plan in

   

E-mail en back-uppen met Gsuite

Ik gebruik Gsuite voor heel veel dingen. Zo heb ik mijn mail hierin, mijn agenda, maar bewaren we ook alle (gezamenlijke) documenten in de Google Drive. Zo kan iedereen vanaf elke locatie overal bij en zijn we niet “laptop gebonden”. Tip: in Google Drive heb ik ook systemen staan met uitleg per taak. Daarmee kunnen we elkaars werk overnemen wanneer nodig en werken we veel efficiënter. 

Ik mag jou blij maken met 20% korting op Gsuite
Voor het basic account gebruik je de code: T3AK7DP4UT3XXL4
Voor het business account gebruik je de code: X3PKRJQETKDDKKL

Structureren van je taken met Trello

Ik ben echt fan van Trello. Een tijd geleden zijn wij met het team gestart met Scrummen. Aangezien we niet altijd op kantoor zijn, is Trello ons digitale Scrumbord. We houden hierin bij wat er voor een bepaalde actie gedaan moet worden en wie wat doet. Zo kunnen we zien hoe ver iedereen is en waar we mee bezig zijn.

Betalingen voor je webshop met Mollie

Alle betalingen van bestellingen komen binnen in Mollie. Ik vind dit een heel fijn en simpel systeem en kan in één oogopslag zien wat er binnenkomt. Hierin kun je ook heel fijn je orders terugzien en en zelfs betaalverzoeken maken. 

 

Boekhouden doe je zelf met Moneybird

Voor mijn boekhouding maak ik gebruik van Moneybird. Dit is een heel overzichtelijk systeem waarin je goed kunt zien hoeveel omzet je hebt gemaakt, wat je winst is en hoeveel je moet afdragen. Ik heb hierin alles gelinkt staan, mijn zakelijke rekening, Mollie, mijn creditcard en PayPal. Dit vind ik het fijnst aan Moneybird:

 • Je ziet realtime hoeveel je hebt omgezet, je kosten, je btw, debiteuren en crediteuren.
 • Geen tas vol bonnen meer. Je kan meteen een foto maken van de bon met de Moneybird app.
 • Je factuur direct naar Moneybird sturen via een speciaal e-mail adres.
 • Automatisch je bank transacties inladen.
 • Koppeling met belangrijke andere tools zoals Mollie en Webinargeek
 • Gratis helpdesk voor je vragen (snel een reactie!)

En met deze link kun je Moneybird 120 dagen gratis proberen.

Video cursussen en masterclasses met WebinarGeek

Heb jij net als ik ook veel te vertellen aan je klanten? Dan is het hosten van een webinar een hele mooie manier om ze aan je te binden en wat van je expertise weg te geven of te verkopen. Ik heb gratis en betaalde webinars gegeven en WebinarGeek is een heel fijn systeem om dit in te doen.

 

Dit waren mijn systemen! Ik hoop dat je er wat aan hebt. Heb je nog tips voor mij voor een technisch systeem wat echt jouw lifesaver is, laat het weten in de reacties hieronder.  

Aranka van der Voorden

Aranka van der Voorden

Leave a Replay

About Me

Ik help jou om van je passie & talent een succesvol bedrijf te maken.

Meer weten?

Must-reads

Recent Posts

Follow

Claim nu de URL van jouw nieuwe business idee

Is uw domein nog beschikbaar?

Argeweb