What’s up ArankaWorld?

arankaworld

Vorig jaar schreef ik deze blog met de uitleg waarom ik ArankaWorld ben begonnen. Omdat ik na het oprichten van Fitgirlcode behoefte had aan een online identiteit die verder ging van Fitgirl maar ook omdat ik mijn ervaringen wilde delen van het opzetten van 2 bedrijven in een jaar. Tijd voor een recap en een blik vooruit!

What have I been up to?

Vanaf die blog heb ik veel geleerd. Ik mocht meedoen met de eerste lichting Million Dollar Woman masterclass met persoonlijke begeleiding van Julie Pimsleur herself. Ik ben toegelaten als E.O. Accelerator en samen met Shelley maak ik deel uit van een growth hacking mastermind met persoonlijke begeleidng van Chris van Rockboost. Deze verschillende coaching momenten zijn heel belangrijk geweest voor de ontwikkeling van mijzelf als ondernemer. Alle drie de trajecten zijn heel erg verschillend maar helpen mij met een belangrijke focus: groei. Persoonlijk maar zeker ook zakelijk. Een bedrijf opzetten dat is een ding, er een sustainable business van maken is de echte uitdaging. Het heeft me ook doen inzien dat coaching belangrijk is voor elke fase in je business. En dat ik kennis bezit om anderen te helpen met het starten van hun eigen merk, label, blog. Door deze website krijg ik regelmatig vragen van super ambitieuze chicks (en een enkele man) of ik naar een businessplan kan kijken of advies wil geven. Er zijn zelfde bedrijven waar ik aanvragen van kreeg om mee te denken in de online strategie! Ik merk dat ik het te leuk vind om iedereen te helpen en vind het zonde dat hier nu geen tijd voor is. Dus is het tijd voor een verandering!

Nog een bedrijf?

ArankaWorld.com was bedoeld als uitlaatklep, hobbie, niet weer een nieuwe business (nee echt niet I swear) maar groeit nu langzaam naar iets wat verdacht veel lijkt op een nieuw merk. Bij een rebrand hoort een nieuwe naam. Deze naam heb ik al een tijd geleden vastgelegd. Domeinnaam geclaimt, socials alles. Maar het kwam niet van de grond. Waarom niet? Omdat ik geen duidelijk doel had of plan. Dat dit niet werkte was eigenlijk helemaal niet gek want zo ben ik Jogha en Fitgirlcode ook niet begonnen, voor beiden had ik duidelijke doelstellingen en plan. Jogha ging sportkleding maken die fashionable is, lekker zit en ook nog eens op een eerlijke en duurzame wijzen gemaakt is. En Fitgirlcode begon wel als een groot instagram account zonder plan, maar toen we de blog startte hadden we een plan en doel: vrouwen fitter en gelukkiger maken, one Fit Girl at a time. En dat is aardig gelukt. Ik lees vaak artikelen waarin er wordt geroepen dat je geen plan nodig hebt, dat dit allemaal onzin is want je moet gewoon doen. De luie versie van mijzelf was het daarmee eens, een plan maken is gewoon niet zo leuk als het doen. Onder het mom van: practice what you preach, ben ik volgens dezelfde methode de rebrand van ArankaWorld gestart. De naam houd ik nog even geheim, wat ik wel al kan vertellen is mijn missie: 1000 vrouwen helpen met het starten van een eigen bedrijf, deadline: eind 2018. Hoe ik dat ga doen? Door middel van veel (gratis) content op de nieuwe website. Denk aan ebooks, checklists, webinars en challenges. Maar er zullen ook betaalde workshops in de vorm van events en eCourses. Netwerken en elkaar verbinden zal een belangrijk onderdeel worden van de rebrand, het moet een grote gezellige groep met girlbosses worden! Het eerste event zal al in maart plaatsvinden, samen met 2 business babes delen we onze kennis over personal branding, een boek schrijven en het starten van een merk. Wil je hier meer over weten zorg dan dat je mij op Instagram of facebook volgt!

Hoe dan?

Heb ik hier wel tijd voor naast 2 andere bedrijven? Ja! Het Jogha en Fitgirlcode team is ijzersterk ik ben in veel gevallen helemaal niet nodig. De meiden op kantoor (alleen maar vrouwen and I wouldn’t have it any other way) zijn als team goed op elkaar ingespeeld en veel beter in hun vak dan dat ik ben. Ik heb zo veel vertrouwen in het team dat ik in mei 3 weken vakantie geboekt heb en straks een week naar Los Angeles ga. Ik heb geleerd dat loslaten, plannen en vertrouwen geven mij meer tijd geeft om strategisch na te kunnen denken, volgende stappen te zetten voor mij en mijn bedrijven.

Girboss

Wat ga ik in L.A. doen? Emilie Sobels van Hashtag workmode en ik vliegen morgen naar L.A. om de aller eerste girlboss rally bij te wonen. Met sprekers als Emily Weiss van Glossier en natuurlijk Sophia Amaruso is het echt een droom om hierbij aanwezig te zijn. Mocht je de talks willen zien, er zijn digitale tickets te koop. Omdat dit echt een te vette trip is heb ik mijn vlogcamera weer afgestoft om jullie mee te nemen en mijn learnings door te geven. Mijn oude vlogs kun je hier zien, je kan wel 5 video’s bingen ;). Na de trip ga ik geladen met girlboss energie de nieuwe website live zetten en start ik aan een nieuw avontuur. Mocht je al vragen hebben die je graag behandelt ziet worden op de nieuwe site, let me know!

13 Comments

 1. Waauw wat super gaaf! Ik vind het zo cool dat je door het doen van de dingen waar je gevoel en passie bij hebt, in een flow terecht komt. En dat dit je leven verrijkt! Of je nu succesvol bent in je business of niet. Niet focussen op het geld, maar dingen aanpakken, vertrouwen op je guts en spring in het diepe!
  Ik heb veel respect voor dat je andere vrouwen deelgenoot maakt van je succes, door je ervaringen te delen!
  Ik krijg er heel veel energie van!

 2. Super tof! Ik volg je al lang en ben nu afgestuurd bijna en van plan een eigen bedrijf te starten. Dus ik ga je zeker in de gaten houden!

  Have fun in Los Angeles!

 3. Wauw! Ik bewonder jouw gedrevenheid en energie en wens je veel succes met jouw nieuwe plannen!
  Wellicht tot in maart! Benieuwd naar het event!
  Because I want that dreamjob too 😉 !

 4. Oh wauw! Ik ben onwijs benieuwd naar je vlogs, en je nieuwe website. Je doelstelling is in ieder geval heel tof! Zeer waarschijnlijk ga ik bij die 1000 horen. Als het eenmaal online is, ga ik er gebruik van mijn maken voor mijn eigen bedrijf 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *