What’s up ArankaWorld?

arankaworld

Begin vorig jaar schreef ik deze blog met de uitleg waarom ik deze blog ben begonnen, of eigenlijk weer geactiveerd heb. Na het oprichten van Fitgirlcode had ik behoefte aan een online identiteit die verder ging dan een Fit Girl zijn, maar ook omdat ik mijn ervaringen wilde delen met het opzetten van 2 bedrijven in een jaar. Nu ik een jaar lang en 40 blogposts verder ben, is het tijd voor een recap en een blik vooruit. Want, ik heb niet stilgezeten en er komt veel leuks aan!

What have I been up to?

Vanaf die eerste blogpost heb ik veel geleerd. Ik mocht meedoen met de eerste lichting van de Million Dollar Woman masterclass met persoonlijke begeleiding van Julia Pimsleur herself. Ik ben toegelaten bij E.O. Accelerator en samen met Shelley maak ik deel uit van een growth hacking mastermind groep bij Rockboost. Deze verschillende coaching trajecten zijn heel belangrijk geweest voor de ontwikkeling van mijzelf als ondernemer. Alle drie de trajecten zijn heel erg verschillend maar helpen bij een belangrijke focus: groei. Persoonlijk, maar zeker ook zakelijk. Een bedrijf opzetten, dat is één ding, er een sustainable business van maken is de echte uitdaging. Het heeft me ook laten inzien dat coaching en een netwerk van ondernemers om je heen hebben belangrijk is voor elke fase in je business. En dat ik kennis bezit om anderen te helpen met het starten van hun eigen merk, label, blog. Door deze website krijg ik regelmatig vragen van super ambitieuze chicks (en een enkele man) of ik naar een businessplan kan kijken of advies wil geven. Er zijn zelfs bedrijven die vragen of ik kan helpen met de online strategie! Ik merk dat ik het te leuk vind om iedereen te helpen maar dat ik onmogelijk met iedereen koffie kan gaan drinken. Dus is het tijd voor een verandering!

giphy girl crush can

The Rebrand!

ArankaWorld.com was bedoeld als uitlaatklep, een soort hobby, niet weer een nieuwe business (nee echt niet, I swear) maar groeit nu langzaam naar iets wat verdacht veel lijkt op een nieuw merk. Wanneer weet je dat het meer is dan een hobby? Dat is simpel in dit geval: wanneer iemand je geld wil betalen voor je diensten of service. Tijd voor een rebrand dus, van blog naar business. En bij een rebrand hoort een nieuwe naam. Deze naam heb ik al een tijd geleden vastgelegd, ik heb de domeinnaam geclaimed, socials, alles. Ik heb al een tijd alle ingrediënten om de rebrand te starten, maar het kwam maar niet van de grond. Waarom niet? Omdat ik geen duidelijk doel of plan had. Dat dit niet werkte was eigenlijk helemaal niet gek, want zo ben ik Jogha en Fitgirlcode ook niet begonnen. Voor beiden had ik duidelijke doelstellingen en plan. Jogha ging sportkleding maken die fashionable is, lekker zit en ook nog eens op een eerlijke en duurzame wijze gemaakt is. Fitgirlcode begon wel als een groot Instagram account zonder plan, maar toen we de blog startten, hadden we een plan en doel: vrouwen fitter en gelukkiger maken, one Fit Girl at a time. En dat is aardig gelukt. Ik lees vaak artikelen waarin er wordt geroepen dat je geen plan nodig hebt, dat dit allemaal onzin is, “want je moet gewoon doen”. De luie versie van mijzelf was het daarmee eens, een plan maken is gewoon niet zo leuk als het echt doen.

giphy rebrand

Onder het mom van: practice what you preach, ben ik volgens dezelfde methode de rebrand van ArankaWorld gestart. Bouwen aan je plan en je business tegelijkertijd. Zo kun je snel zien of iets wel of niet werkt en blijf je niet te lang hangen in je businessplan. De naam houd ik nog even geheim. Wat ik wel al kan vertellen is mijn missie: 1000 vrouwen helpen met het starten van een eigen bedrijf, deadline: eind 2018. Hoe ik dat ga doen? Door middel van veel (gratis) content op de nieuwe website. Denk aan e-books, checklists, webinars en challenges. Maar er zullen ook betaalde workshops in de vorm van events en e-courses. Netwerken en elkaar verbinden zal een belangrijk onderdeel worden van de rebrand, het moet een grote gezellige groep met girlbosses worden! Het eerste event zal al in maart plaatsvinden – samen met 2 business babes delen we onze kennis over personal branding, een boek schrijven en het starten van een merk. Wil je hier meer over weten zorg dan dat je mij op Instagram of Facebook volgt!

Bit much uh?

Heb ik hier wel tijd voor naast 2 andere bedrijven? Ja! Het Jogha en Fitgirlcode team is ijzersterk, ik ben in veel gevallen helemaal niet nodig. De meiden op kantoor (alleen maar vrouwen and I wouldn’t have it any other way) zijn als team goed op elkaar ingespeeld en veel beter in hun vak dan dat ik ben. Ik heb zo veel vertrouwen in het team dat ik in mei 3 weken vakantie geboekt heb en straks een week naar Los Angeles ga. Ik heb geleerd dat loslaten, plannen en vertrouwen geven mij meer tijd geeft om strategisch na te kunnen denken en volgende stappen te zetten voor mij en mijn bedrijven

giphy ann hathaway

Girboss

Wat ga ik in L.A. doen? Emilie Sobels van Hashtag Workmode en ik vliegen morgen naar L.A. om de allereerste #Girlboss rally bij te wonen. Met sprekers als Emily Weiss van Glossier en natuurlijk Sophia Amaruso is het echt een droom om hierbij aanwezig te zijn. Mocht je de talks willen zien, er zijn digitale tickets te koop. Omdat dit echt een te vette trip is heb ik mijn vlogcamera weer afgestoft om jullie mee te nemen en mijn learnings door te geven. Mijn oude vlogs kun je hier zien, je kan wel 7 video’s bingen ;). Na de trip ga ik geladen met girlboss energie de nieuwe website live zetten en start ik aan een nieuw avontuur. Mocht je al vragen hebben die je graag behandeld ziet worden op de nieuwe site, let me know!giphy girlboss

 1. Waauw wat super gaaf! Ik vind het zo cool dat je door het doen van de dingen waar je gevoel en passie bij hebt, in een flow terecht komt. En dat dit je leven verrijkt! Of je nu succesvol bent in je business of niet. Niet focussen op het geld, maar dingen aanpakken, vertrouwen op je guts en spring in het diepe!
  Ik heb veel respect voor dat je andere vrouwen deelgenoot maakt van je succes, door je ervaringen te delen!
  Ik krijg er heel veel energie van!

 2. Super tof! Ik volg je al lang en ben nu afgestuurd bijna en van plan een eigen bedrijf te starten. Dus ik ga je zeker in de gaten houden!

  Have fun in Los Angeles!

 3. Wauw! Ik bewonder jouw gedrevenheid en energie en wens je veel succes met jouw nieuwe plannen!
  Wellicht tot in maart! Benieuwd naar het event!
  Because I want that dreamjob too 😉 !

 4. Oh wauw! Ik ben onwijs benieuwd naar je vlogs, en je nieuwe website. Je doelstelling is in ieder geval heel tof! Zeer waarschijnlijk ga ik bij die 1000 horen. Als het eenmaal online is, ga ik er gebruik van mijn maken voor mijn eigen bedrijf 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *