Wil jij wat bijverdienen in 2019? 7x Side business ideeën

Wil jij wat bijverdienen in 2019? Dat hoeft helemaal niet lastig te zijn. Er zijn genoeg dingen die je gewoon naast je bedrijf of onderneming kunt doen. Ik heb zeven side business ideeën voor je op een rijtje gezet!

1. Maak een product waar behoefte aan is

Toen ik op zoek ging naar een fijne planner om mijn oneindige to do list op een gestructureerde manier aan te pakken, kon ik het niet vinden. Na 5 planners versleten te hebben, besloot ik de planner zelf te maken! Na 3 maanden heb ik samen met een expert op het gebied van structuur, grafisch designer en een producent de Pretty Productive planner gemaakt. Bedenk nu zelf, waar is behoefte aan en nog niet te koop? Het mag zeker al bestaan, jij kan een betere en slimmere of gebruiksvriendelijkere versie maken!

 

2. Start een blog

Een blog beginnen is tegenwoordig helemaal niet moeilijk, binnen een dag heb je een platform! Lees hier hoe je stap voor stap in 1 dag een blog begint. Wanneer je wat traffic op je website hebt, kun je via advertenties, affiliate marketing of samenwerkingen met merken een paar honderd euro per maand verdienen. Bekijk hier hoe je in 5 stappen een blog begint.

3. Start een webshop

Heb je een blog of social media account, of ben je gewoon heel slim met online marketing? Dan is het starten van een webshop een leuke manier om wat bij te verdienen in het nieuwe jaar. Een webshop maken is tegenwoordig niet meer zo ingewikkeld. Je kunt gemakkelijk een webshop opzetten (lees hier hoe in 8 stappen). Je kan producten zelf laten produceren of via dropshipping de producten laten versturen. Dropshipping is een manier om een webshop te beginnen zonder te hoeven investeren in voorraad. Een goede partij hiervoor is Printful hier kun je zelf producten designen, aan je webshop koppelen en het product wordt pas gemaakt als het via jouw webshop verkocht is! Best cool toch?

4. Koop opknappertjes en verkoop ze op Marktplaats

Ben jij goed op sites als Marktplaats? Heel vaak doen mensen spullen weg zonder er de waarde van in te zien. Het kan heel lucratief zijn om die op te kopen, misschien even een kleine poetsbeurt te geven en weer te verkopen. Vaak is mooiere fotografie al zo bepalend!

5. Schrijf een ebook

Een heel haalbaar bijverdienste is het schrijven en verkopen van een ebook. Ben je geen schrijver? Geen probleem! Je kan zelfs een ebook schrijven over informatie die jij online gevonden en gebundeld hebt. Een ebook moet genoeg waarde bevatten, bijvoorbeeld als jij iemand weken aan research tijd bespaart door een ebook te schrijven over alle bezienswaardigheden in een land. Of bijvoorbeeld een stappenplan hoe je een kind zindelijk maakt met schema’s die je uit kunt printen. Ik heb mijn online cursussen omgezet in een ebooks en kan deze nu onbeperkt verkopen zonder er verder nog in te hoeven investeren.

6. Grafische beelden

Ben jij een beetje handig met Photoshop of InDesign? Dan kun je jouw creaties verkopen via websites zoals Creative Market. Denk aan screensavers voor je mobiele telefoon of templates voor Instagram Story. Je hoeft het maar 1 keer te maken en je kunt het dan honderden keren verkopen.

7. Modellenwerk

Tegenwoordig zijn modellen net mensen. 😉 Om jezelf te verhuren voor een fotoshoot of video hoef je helemaal niet de perfecte maten te hebben. Schrijf je in bij verschillende casting- en modellenbureaus en verdien af en toe wat bij. Er zijn ook Facebook groepen waar ze oproepjes plaatsen voor last-minute figuranten. Zo kun je ineens op de set van GTST staan. 

Heb jij nog andere side business ideeën? Laat het iedereen weten in de comments, zo helpen we elkaar!

3 Comments

 1. Wat een leuke ideeën!

  Ik ga eerst maar eens mijn shop en blog goed neerzetten en wie weet kan ik dan nog een keer een e-book schrijven, zoveel plannen, zo weinig tijd, haha 🙂

 2. Hoe heb jij je e-book gemaakt en te koop aangeboden? Zijn daar programma’s voor die je kan aanbevelen?

  En wat bedoel je met dat je informatie kan bundelen die je op internet hebt gevonden? Je mag toch niet zomaar iemands teksten overnemen ivm auteursrecht?

  1. Hi Froukje,

   Wij hebben het e-book in Canva gemaakt. Een super handige online tool voor banners, instagram posts en dus ook ebooks. Het is gratis!

   Ik bedoel niet dat je letterlijk mensen hun teksten overneemt maar stel dat jij een rondreis door Azië hebt gemaakt en je hebt alle hotels, routes bezienswaardigheden etc. allemaal opgezocht online, in gidsen en boeken. Dan kun je die informatie bundelen tot een ebook.

   Hoop dat dit duidelijker is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *